billig lån

Forbrukslån med betalingsanmerkning?

billig lån

Det kan du altså ikke. Og grunnen er at man ikke får lov til å ta opp mer lån enn man kan håndtere. En betalingsanmerkning er også en indikasjon på at du sliter med å gjøre opp for deg, derfor vil ikke banken ta noen sjanser og låne ut penger til deg.

Flere mennesker opplever å få en betalingsanmerkning og deretter slite med å bli kvitt den. Det oppstår rett og slett en dramatikk i livene til vedkommende. En positiv ting er at betalingsanmerkningen kun eksisterer så lenge man skylder penger, det betyr at så fort du gjør opp for deg så forsvinner betalingsanmerkninger og dramatikken rundt det, da kan du søke om forbrukslån igjen.

Dette gjør du dersom du får en betalingsanmerkning

For det første må du sjekke opp hvor mye du skylder på betalingsanmerkningen. Deretter må du finne ut hvordan du skal få betalt den ned. En løsning kan være å selge unna ting som du ikke trenger og lignende. Er ikke kravet stort så kan du også spørre familie om et pengelån.

I utgangspunktet skal det ikke være mulig å ta opp et lån samtidig som du har en betalingsanmerkning, men det finnes ett viktig unntak. Eier du egen bolig og har en ledig verdi av boligen så kan du søke om refinansiering med betalingsanmerkning, men det er ikke mange banker som tilbyr denne avtalen og kostnaden er relativt høyt. Du må blant annet betale en rente på 5-6 prosent i tillegg til et etableringsgebyr. Det er uansett en god løsning for å fjerne betalingsanmerkningen og starte med blanke ark.

Dette gjør du dersom du ikke får lån og ikke klarer å betale ned kravet

Har du ikke mulighet til å betale tilbake eller betjene ditt lån, kan en gjeldsordning være en god løsning for deg. Det er imidlertid namsmannen som bestemmer om du kan få en gjeldsordning og det vil kun være mulig dersom du overhode ikke har en sjanse til å klare å betjene lånet ditt. Får innvilget gjeldsordningen så innebærer det at du må leve med den i minimum fem år, deretter vil betalingsanmerkningene og gjelden bli borte, bortsett fra gjelden du eventuelt har til det offentlige.